Charlie Aptroot – René Schwab

Laten we het eens over Charlie Aptroot hebben. Charlie Aptroot? Ja, Charlie Aptroot! Is die enige aandacht waard dan? Nee, eigenlijk niet. Lees maar.

Charlie Aptroot was (met Fred Teeven) een van de eerste VVD-prominenten  die opzichtig op een podium achter Rita Verdonk ging staan dansen, toen het even leek dat zij Rutte voorbij zou streven als leider van de VVD. Hij was (met Teeven) ook de eerste die in de gaten kreeg dat een lelijke misrekening was en keerde spoorslag terug op schoot bij Mark.

Hij werd weer in genade aangenomen, maar mag sindsdien alleen nog maar met autootjes spelen. Zijn specifieke opdracht is om het land af te speuren naar strookjes asfalt die voor een middenklasse auto lang genoeg zijn om de 130 te halen (wel weer snel afremmen, want die strookjes zijn maar kort!). En heeft-ie iets te melden, dan springt hij als een harlekijn op een veer uit een doos, met een hele brede kinderlijke lach op zijn gezicht. Net als ik, toen ik op mijn 7de verjaardag mijn eerste Dinkey Toy kreeg. Ik ben inmiddels wat volwassener geworden. Charlie Aptroot niet

Verder is het zijn taak om het Openbaar Vervoer, met name de NS, zo veel mogelijk te beschadigen. Hij signaleert met opvallende gretigheid iedere vertraging en meet die breed uit in de pers. Hij kondigt dan meestal aan – dat hij daar iets aan gaat doen – maar dat kan hij niet meer sinds hij en zijn vriendjes de NS hebben verzelfstandigd. Maar dat deert hem niet, want in wezen wil hij de problemen met de NS niet opgelost hebben. Hij denkt, ras opportunist dat hij is, dat elke beschadiging van de NS weer een kilometer of wat extra asfalt oplevert. Want dat is waar het hem vooral om gaat. Nederland moet met de snelheid van het geluid de auto in gejaagd worden en oneindig veel asfalt helpt daarbij. Uiteraard niet te veel milieuwetgeving.

Dat is Charlie Aptroot. Beetje zielig.

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s