Het jaar 0 – Harry Zevenbergen

We maken keuzes, we maken fouten, lopen in zeven sloten tegelijk. Of we weigeren keuzes te maken bang voor de consequenties, we doen niets omdat er dan niets mis kan gaan, we komen jarenlang het huis niet uit. We zijn irrationele wezens, maar proberen dat ieder voor zich voor anderen te verhullen door ons hoofd vol te stoppen met nutteloze kennis. Maar we laten ons nog steeds leiden door angsten, lusten en andere oerkrachten die we niet kunnen beheersen. Het leven heeft een bepaalde loop en hoe graag we dat soms ook willen. Gebeurd is gebeurd en wanneer je spijt hebt resten excuses en herstelpogingen. Je kan de tijd niet terugzetten, althans dat dacht ik altijd.

Vorige week gaf mijn telefoon de melding dat er geen simcard inzat. Ik haalde de simcard uit mijn Samsung model jaar 0, blies het zand eraf en plaatste hem terug in de telefoon. De volgende ochtend werd ik wakker op 1 januari 2000. Nieuwjaarsdag. De millenniumbug bleek een hoax, alles werkte. De Twin Towers stonden fier overeind, Afghanistan en Irak waren nog niet bedolven onder een bommenregen, Pim Fortuyn leefde nog en ook Theo van Gogh stond nog driftig te schelden op iedereen. De muzikanten van Di-rect waren nog puistige pubers en Big Brother bestond slechts in het boek van George Orwell en het hoofd van John de Mol. Onze telefoons hadden geen iq dat dat van de meeste mensen ver oversteeg. De mijne zat zelfs nog met een snoer aan de muur. De moslims kregen nog niet de schuld van het slechte weer, de uitschakeling van Oranje, het aanbranden van het eten en de losliggende stoeptegels. We consumeerden dat het een lieve lust was omdat onze lonen jaar op jaar bleven stijgen. We wilden van geen gevaar weten, sloegen alle waarschuwingen in de wind.

Ik was weer 35½ en hoopte dat niemand me in mijn arm zou knijpen en dat deze tijdzone dan alleen in mijn huis zou blijken te bestaan. Dus bleef ik binnen, deed de gordijnen dicht, de deur op slot en luisterde de laatste hit van de Red Hot Chili Peppers Scar tissue en haalde de hele jaargang 2000 van de Telegraaf van zolder. Hier op deze plaats zou ik de geschiedenis herschrijven. Dag voor dag.

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s