Mensen geloven de raarste dingen – Harry Zevenbergen

Mensen geloven de raarste dingen, mensen hebben de vrijheid om de raarste dingen te geloven. Toch is niet alles wat mensen geloven maatschappelijk geaccepteerd. Het is geen enkel probleem wanneer iemand tegen iedereen vertelt dat Jezus is gestorven voor onze zonden, daarna uit de dood is opgestaan, op een wolk is geklommen en naar de hemel is gevlogen. Niks aan de hand, dat wordt zonder meer geaccepteerd je kan er dominee mee worden, godsdienstleraar,premier, bij de EO gaan werken. Zelf geloof ik dat er in paddestoelen kabouters wonen, wanneer ik een paddestoel tegenkom kan ik het niet laten om keihard op de deur te kloppen. Ik ben wel wijs genoeg om eerst even om me heen te kijken of er geen pottenkijkers zijn. Want ik weet dat als je dat in het openbaar doet of er teveel over praat gedwongen opname dreigt.
Ik geloof in kabouters. Maar stel dat zo´n kabouter de deur open doet, we een tijdje op het bankje voor zijn huis zitten te praten. En dat hij me vertelt dat hij van hondenvlees houdt, maar dat hij dat van de opperkabouter alleen mag eten wanneer de hond in kwestie eerst is dood geschopt. ´Maar´ zegt hij, ´ik ben een kabouter en dat kan ik natuurlijk nooit zelf. Ik durf het bijna niet te vragen, maar zou jij voor mij zo af en toe een hond dood willen schoppen.´ Ik hou van kabouters en wil alles voor ze doen. Om zes uur op hun deur kloppen, omdat ze om zeven uur de trein moeten halen, een leuke kabouterpartner voor ze zoeken of uitzoeken of ze in aanmerking komen voor hypotheekrenteaftrek. Echt alles. Maar een hond dood schoppen gaat me te ver. Dat doe ik zelfs niet voor míjn geloof.

Ik geloof dat mensen geen dieren moeten eten en dat dieren ritueel of ´gewoon´ verdoofd verboden moet worden. Verdoofd slachten is hypocriet, ik ga jou toch ook niet voordat ik je een klap voor je kop geef een paracetamol in je mond schuiven. Wanneer iemand zegt: ´Ja maar God heeft de dieren voor ons geschapen om ze onverdoofd op de barbecue te leggen.´ Dan vind ik dat het welzijn van het dier voor het geloof gaat en dat er ingegrepen moet worden.
Mensen geloven de raarste dingen en dat is allemaal prima, maar ze hoeven niet alle rare dingen die ze bedenken ook uit te voeren. Wanneer de God uit mijn jeugd tegen mijn vader had gezegd: ´Jij moet je zoon offeren´, had ik het mijn vader zeer kwalijk genomen als hij dat ook daadwerkelijk gedaan zou hebben. Door het geloven van vreemde dingen mogen nooit slachtoffers vallen. Geen mensen, geen dieren. Allah, Visjnoe, God, Jahweh ze kunnen zoveel zeggen of beter gezegd hun profeten zoveel laten zeggen. Mensen hebben zelf een gezond verstand gekregen om eigen afwegingen te maken.
Overigens heb ik de meeste moeite met mensen die heilig geloven in de wrede God van het geld, zij maken de meeste slachtoffers. Zoals bijv in Griekenland. Degenen die de crisis daar hebben veroorzaakt laten alle commotie aan zich voorbij gaan en zorgen er samen met de IMF- en Euromaffia voor dat Henk en Ingrid Aristotallos de hoge prijs moeten betalen.
We moeten niet op de Grieken schelden, maar op de Bonusmannen en de valse profeten van de Vrije markt. We moeten het niet bij schelden laten maar ons verzetten. Daar geloof ik in en in vegetarische kabouters. 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s