Rodriguez zet Nederlandse Politici op achterstand – René Schwab

Nadat ik aanvankelijk enthousiast begon mee te debatteren over de komende verkiezingen, viel ik na 21 augustus opeens stil. Nou ja stil, ik ben de afgelopen weken nog 3 x aan een stuk begonnen, maar dan gebeurde er prompt iets, waardoor wat ik schreef nog voor opname bij de Bankzitters al achterhaald was. Zo was ik zondag een week terug aan het schrijven geslagen over waarom Roemer zo succesvol kon zijn en wat daar de risico’s (voor hemzelf) van waren of hij begon zijn eigen poten onder zijn stoel weg te zagen op een manier, die ik van hem niet had verwacht. Extra tragisch, Marijnissen had vlak voor het bekend worden van de peilingen lopen opscheppen dat de SP 45 zetels kon halen.
Zie ik Buma een goede grap maken en wil ik hem aanmoedigen daarmee door te gaan, of hij draait zichzelf de nek om door de kiezer te wijzen op alternatieven voor het CDA. Nu had ik die niet nodig, die alternatieven, maar die paar stemmers die nog CDA overwogen, dreigen nu terecht op te stappen. Als je een politieke partij hebt opgericht is er in jouw visie natuurlijk nooit een alternatief.
Gôh, zei mijn meisje laatst, wat heeft die CDA een lange kieslijst. Ja, antwoordde ik gevat, die partij is nu zo klein dat er voor alle leden een plekje kan worden ingeruimd. Geen discussie, geen teleurstellingen. Zulks is besloten op het CDA-congres waarvoor het hele heren toilet van Cafetaria ’De Lachende Frikadel’ was afgehuurd. Als dat geen democratie is!
En dan is er nog de Vuelta. Ik denk de grootste stoorzender. Ik moet me nu al een week verzoenen met het feit dat Contador er vermoedelijk niet in zal slagen om die vermaledijde Rodriguez eraf te rijden. Goede renner, die Rodriguez, maar ik ben nu eenmaal enorme fan van Contador.
Nu lees ik zojuist op teletekst (ik wilde even controleren of ik Rodriguez goed geschreven had) dat de PvdA bij de politieke barometer de SP voorbij is. Zelfs bij De Hond kruipt de PvdA richting SP. Het is boeiend om te zien hoe De Hond altijd zijn best moet doen zijn teleurstelling te verbergen als de PvdA iets wint van de SP. Hij en Marcel van Dam hebben een traumatische scheiding met de PvdA achter de rug. Die scheiding is niet goed geregeld en dat wordt uitgevochten over de hoofden van de kiezers. Mijn scheiding van Groen Links is vooralsnog in redelijke harmonie verlopen. We zijn als goede vrienden uiteen gegaan en de deur zal altijd voor mij open staan.
Ik vind het allemaal best, maar ik had zo gehoopt dat de opkomst van de PvdA was afgedwongen door Jetta Klijnsma. Ik ben niet zo’n Samsom fan.
Laatst zag ik weer eens dat vervelende spotje van de Partij voor de Dieren, waarin Marianne Thieme zo duidelijk zichtbaar ingestudeerd een lezing houdt voor een zaal vol gehoor. Tussendoor steeds beelden van schattige koppies van basisschool kinderen die wijsneuzerig de door hun tweeverdienende ouders in hun mond gelegde teksten declameren.
Mijn advies: Stem NIET op de Partij voor de Dieren. Doe het in ieder geval voor haar kinderen! Daarbij, je kunt heel goed minder vlees eten zonder Marianne Thieme.
Nou, dit ging alle kanten heen, maar ik lees het met voldoening terug.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s