Sven in Sotsji – Dé Hogeweg

Sven Kramer is verontwaardigd over het ontbreken van bloedcontroles tijdens het WK Afstanden in Sotsji vorig weekend. Hoe kon het dat er Russische schaatsers waarvan wij nog nooit gehoord hadden ineens wonnen in eigen land? Net toen ik zo blij was dat het schaatsseizoen zonder dopingbiechten à la wielrennen was afgelopen, kwam Kramer met dit aanzetten! En ja, inderdaad dacht ik ook wel wie is dat nu weer: Denis Yuskov won op de 1500 M en Denis Kuzin op de 1000 M. Toen wist ik nog niet van de afwezigheid van controles. Yuskov is in 2008 ‘gepakt’ op blowen, maar ach wie maalt daar nog om. In het licht van de Olympische Spelen 2014 geeft dit proefdraaiweekendje Sotsji echter wel te denken.

Over Kramer dan nog even. Al eerder was ik erachter gekomen dat ik hem gewoon niet leuk vind. Mijn eindeseizoensbiecht bij dezen. Hij wint er maar op los en wil ook alles winnen. En dan de manier waarop. En dan de manier waarop hij zijn interviews doet. Altijd weer dat ‘fijne lachje’ en de eeuwige wedervraag aan Bert Maalderink (toegegeven: die kan ook onuitstaanbaar zijn) stellen. En dan kwam er aan het einde van dit seizoen bij dat hij in het team zonder pardon zijn beste vriend Jan Blokhuijzen inwisselde voor zijn nieuwe beste vriend Koen Verweij, die daar mogelijk ook nog wel wat van in de war was gezien zijn bizarre botsing met Kuck na de valse start op de 1500 m. Pinkblessure! En dan nu weer Kramers opmerken van een mogelijk dopingschandaal bij de Russen, gastland van de Spelen 2014. Goed bezig, Sven.

En toen kwam de 10 km. Met ziel en zaligheid hoopte ik dat de good old Bobster of bikkel Jorrit zouden winnen van Sven the man. En zo geschiedde. Ik hoop van harte dat Kramer hiermee een nieuwe weg is ingeslagen. Laat de lente beginnen!

Sven Kramer nieuwe weg ingeslagen

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s