Avontuur op de Cauberg – Dé Hogeweg

Rob Ruijgh blikte daags voor de koers nog zo vrolijk vooruit: “Ik sluit een avontuur op de Cauberg niet uit. Als er een gaatje is, ga ik er natuurlijk voor. Maar dat ligt ook aan het wedstrijdverloop.”

Zondag leverde een valpartij in aanloop naar de finale Ruijgh een flink modderpak op. Hij viel precies in de enige plas van het parkoers, volgens de altijd deskundige presentatrice Dione de Graaf. Een stukje stof van de bilpartij van zijn koersbroek bleef achter op het asfalt. Zo reed de exhibitionist tegen wil en dank gedesillusioneerd naar de finish. Het is nog de vraag of hij met zijn heupblessure volgend weekend van start kan gaan in Luik-Bastenaken-Luik.
Na zijn valpartij werd Ruijgh bijgestaan door een ploegleider, die hem bij dat bijstaan vanuit de auto redelijk aanduwde. “Maar tja, om het teruggebracht te noemen… Na een val kan dat wel eens gebeuren op zo’n manier. Ik dacht daarbij verder niet terug aan 2011 (toen hij uit de koers werd gehaald omdat hij te veel hulp zou hebben gekregen van een mecanicien). In het hoofd van een renner gaat maar één gedachte rond op zo’n moment: ik moet zo snel mogelijk terugkomen.” Aldus Ruijgh in het NRC.
Meestal overleeft een vluchter de Cauberg niet, maar dit jaar deed Roman Kreuzinger dat wél. Hij was weg en bleef weg. Leuke winnaar. Moraal van het verhaal: vluchten loont.

Tijdens de uitzending belde een kennis. Zij vroeg me of ik nu nog echt nog serieus normaal kan kijken naar het wielrennen. Een merkwaardige vraag eigenlijk, al snap ik waar die vandaan komt. Ja, ik vind het nog steeds een prachtige sport. Ja, ik kan enorm opkijken tegen de prestaties van de rijders. Ja, ik ben nog steeds fan van Boogerd. Niets is wat het lijkt is my middlename.
Het grote wachten was natuurlijk op Mart Smeets: wanneer zou Hij er eens iets in een live-uitzending over zeggen. Mijn geduld werd die middag niet lang op de proef gesteld. Smeets babbelde er als vanouds op los, gegangmaakt door Maarten Ducrot, die hij nu permanent Martijn noemt. (toch niet door de hele toestand rondom de pedostichting Martijn?)
Ineens vertelde hij dat hij De Vraag had gekregen: wat zou je doen als Michael Boogerd binnenwandelt? Smeets: ‘Ik zou hem een hand geven en vragen hoe het met um gaat.’
Ik popel van verlangen om dat avontuur live mee te maken. Michael, zie Smeets’ uitspraak alsjeblieft als een uitnodiging en ga zondag langs in de studio van LBL. In deze etappe van je leven loont vluchten niet.

Cauberg

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s